Is werken in de techniek iets voor jou?

De technische branche is enorm divers. Denk alleen al aan de computers en systemen waarmee we werken en de auto’s waarin we rijden. Techniek is overal en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het is een bedrijfstak waarin de werkgelegenheid groeit en je toekomstperspectief positief is. Super uitdagend om daar jouw steentje aan bij te dragen. Dus, wil jij jouw technische kant verder ontplooien? Ontdek dan nu of een technische baan iets voor jou is.

Uitvoerende en coördinerende functies

Techniek is een zeer brede branche en er is een groot verschil te zien in het aanbod aan vacatures. Naast de verschillende bedrijfstakken waarin je werkzaam kunt zijn heb je te maken met allerlei dienstverbanden. Het vakgebied kun je daarom het best opdelen in coördinerend en uitvoerend.

Ben jij een coördinator?

De functies werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider hebben met elkaar gemeen dat je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van een project. Een werkvoorbereider doet dit voornamelijk vanuit zijn kantoor en houdt zich bezig met de voorbereiding. Denk hierbij aan het zorg dragen voor een goede planning, genoeg bezetting qua personeel en beschikbare materialen. De uitvoerder heeft de leiding op de bouwlocatie zelf en zorgt ervoor dat het werk van de werkvoorbereider op een goede manier wordt uitgevoerd. Een projectleider heeft veel verantwoordelijkheden en is vanaf het begin betrokken tot aan het moment dat het project compleet is opgeleverd. Zo ben je als projectleider aanspreekpunt voor klanten, signaleer je problemen, kom je met passende oplossingen en houd je het budget goed in de gaten.

Of toch een aanpakker?

Natuurlijk kent de branche ook uitvoerende beroepen. Als servicemonteur houd je je bijvoorbeeld bezig met het onderhouden en herstellen van apparatuur en systemen. Er bestaan allerlei soorten servicemonteurs. De meest bekende servicemonteurs werken op het gebied van elektrotechniek, koudetechniek, werktuigbouw, rioleringen en cv. Binnen deze verschillende vakgebieden is de aard van de werkzaamheden erg verschillend. Je kunt bijvoorbeeld intellectueel bezig zijn waarvoor je een zwaardere vooropleiding nodig hebt maar je kunt ook meer praktisch aan de slag. Zo is er voor ieder wat wils te vinden in de techniek!

Ban traha huntu pa un merkado laboral benefisioso ku perspektiva di trabou pa tur hende, pa asina nos por aportá na ekonomia i desaroyo di Kòrsou.